Kafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio BrandingKafetopio Branding - By artwareKafetopio BrandingKafetopio Branding

Το Καφετοπίο είναι ένα καφεκοπτείο στην πόλη της Καβάλας, στο οποίο ο καφές ψήνεται, κόβεται και έπειτα ο πελάτης, πέρα από τη δυνατότητα αγοράς των διαφόρων ποικιλιών που διαθέτει, μπορεί να ζήσει την απόλυτη εμπειρία του καφέ, είτε απολαμβάνοντάς τον στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, είτε παίρνοντάς τον μαζί του σε πακέτο. “We roast, we grind, you taste” είναι το μότο της επιχείρησης, και δική μας επιθυμία ήταν η απόλυτη ανάδειξη του. Σχεδιάσαμε την εταιρική ταυτότητα βασιζόμενοι στο όνομα του καταστήματος, παρουσιάζοντάς το με λιτή και ξεκάθαρη γραμματοσειρά, σε λευκό χρώμα, πάνω σε μαύρο φόντο, θέλοντας έτσι να τονίσουμε αφενός την ποιότητα του προϊόντος και αφετέρου την αγάπη της εταιρείας για τον καφέ. Ο συνδυασμός μαύρου με άσπρο είναι πάντα κλασσικός και ξεκάθαρα λειτουργικός, με το μαύρο να προσδίδει το απαραίτητο κύρος στην εταιρεία, ενώ παράλληλα το λευκό τονίζει το όνομα και τα χαρακτηριστικά της.

Προσθέσαμε επίσης τα αρχικά του μότο του καταστήματος, “R/G/T”, και τον αριθμό της διεύθυνσής του, χωρισμένα από δυο χιαστί τεμνόμενες στο κέντρο τους γραμμές, έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα και να υπενθυμίζουν στον πελάτη τη φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και το πού βρίσκεται. Ακολουθήσαμε κλασσική γραμμή, συνδυασμένη με μοντέρνες πινελιές, προσπαθώντας να φέρουμε σε απόλυτη συμφωνία το όνομα του καταστήματος και την εταιρική του ταυτότητα, ώστε να χαραχτούν εύκολα και διακριτά στη μνήμη των πελατών του τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν: Όνομα, φιλοσοφία και μεράκι για τον καφέ, σε όλα τα στάδια της παρασκευής του. Η ταυτότητα εφαρμόστηκε στην κεντρική πρόσοψη του καταστήματος, στα ποτήρια και σε όλες τις συσκευασίες, καθώς επίσης και σε επαγγελματικές κάρτες. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε την πρωτοποριακή σχεδίαση στο ποτήρι του “take away” καφέ, αλλά και του “on the go” πακέτου.

Καφετοπίο

Έτος: 2015
Τομέας: Καφεκοπτείο

Έρευνα
Σχεδίαση Εταιρικής Ταυτότητας
Σχεδιασμός Λογοτύπου
Σχεδιασμός Συσκευασίας